Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Victoria maakt virtueel praatje met Noorse royals

7 mei 2020 · Leestijd 2 min

De kroonprinselijke paren van Zweden en Noorwegen hebben elkaar vanuit huis via een videogesprek woensdag bijgepraat over de actuele situatie met betrekking tot de coronacrisis in hun landen.

Voor de coronacrisis uitbrak was het de bedoeling dat kroonprins Haakon en kroonprinses Mette-Marit deze week op officieel bezoek zouden gaan in buurland Zweden, en dan samen zouden optrekken met kroonprinses Victoria en prins Daniel. Vanwege de pandemie en alle beperkende maatregelen is dat bezoek uitgesteld, maar beide bevriende paren wilden elkaar toch even 'officieel' ontmoeten via een videoverbinding.

Zowel het Zweedse als het Noorse koningshuis plaatste na afloop foto's van het gesprek op sociale media.

Lees verder onder de foto's.

Telefonisch contact

Zowel Haakon en Mette-Marit als Victoria en Daniel hebben de afgelopen weken veelvuldig telefonisch contact gehad met tal van instellingen en organisaties in eigen land, zodat beide kroonprinselijke paren elkaar konden vertellen over hun indrukken en ervaringen. De beperkende maatregelen in Noorwegen waren veel strenger dan in Zweden, waar ook meer slachtoffers zijn te betreuren.

Lees verder onder de foto's.

De gezamenlijke grens

Ook werd gesproken over de sluiting van de gezamenlijke grens, hetgeen sinds de Tweede Wereldoorlog niet meer is gebeurd. Noren en Zweden zijn gewend ongehinderd over de grens te wippen, hetgeen voorlopig niet mogelijk is. De beide paren uitten echter de hoop dat de Noren en Zweden snel weer bij elkaar op bezoek kunnen, en dat ook Haakon en Mette-Marit snel naar Zweden kunnen reizen.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--