Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Victoria opent conferentie voor zeldzame ziektes

15 mei 2020 · Leestijd 2 min

De Zweedse kroonprinses Victoria heeft donderdag een conferentie over zeldzame ziektes geopend via videobellen. Dat is te zien in een video die geplaatst is door het Zweedse koningshuis.

De conferentie zou plaatsvinden in Stockholm, maar werd digitaal gehouden wegens het rondwarende coronavirus. Als de beschermvrouwe van de nationale organisatie voor zeldzame ziektes in Zweden, opende Victoria de ECRD2020-conferentie. Ze hield haar openingstoespraak in het Engels, vanuit het Haga Paleis.

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Online ontmoeten

"Ik had graag gewild dat ik jullie allemaal welkom had kunnen heten in Zweden en Stockholm, op het mooiste moment van het jaar. Maar, zoals we allemaal weten, is elkaar in het echt zien geen optie nu. Tot we weer kunnen reizen, kunnen we elkaar in ieder geval online ontmoeten", speechte het oudste kind van koning Carl Gustaf. De prinses vertelde over haar gesprekken met kinderen met zeldzame ziektes en de uitdagingen waar zij mee om moeten gaan.

Victoria concludeerde haar toespraak door te benadrukken dat niemand tijdens deze pandemie alleen is. De conferentie, en andere soortgelijke evenementen, "herinneren ons eraan dat zelfs als de wereld je genoeg redenen geeft om je zo te voelen, je er niet alleen voor staat."

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--