Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Victoria opent Zweedse Pride met online videoboodschap

1 augustus 2020 · Leestijd 2 min

De Zweedse kroonprinses Victoria heeft met een opgenomen videoboodschap het Pride-festival in de hoofdstad Stockholm geopend. De toespraak is - met Engelse ondertiteling - te zien op het YouTube-kanaal van het Zweedse koningshuis.

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Victoria besteedde in haar boodschap aandacht aan de lgbtqi-gemeenschappen in Zweden en elders in de wereld die om verschillende redenen niet voor hun seksuele geaardheid of genderidentiteit mogen of durven uitkomen.

"Er zijn families en samenlevingen waar de mening van lgbtqi-mensen nog steeds wordt gekenmerkt door vooroordelen en onwetendheid", zegt Victoria. "Als jij een van degenen bent die niet open kan of durft te zijn over wie je bent, dan wil ik dat je maar één ding weet: je hebt het recht om precies te zijn wie je bent, en er zijn velen die achter je staan. Ik sta achter je."

Lees verder onder de video.

Het jaarlijkse evenement in Stockholm is het grootste Pride-festival van Scandinavië en trekt meestal zo'n 50.000 deelnemers en een half miljoen toeschouwers. Vanwege de coronacrisis vindt het festival dit jaar digitaal plaats met onder meer seminars en optredens van artiesten.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--