Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Victoria prijst zorgpersoneel en maakt zich zorgen over het milieu

7 november 2020 · Leestijd 2 min

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Kroonprinses Victoria van Zweden heeft vrijdag een videoboodschap gestuurd voor het jaarlijkse Zorggala. Ook was zij samen met haar moeder koningin Silvia aanwezig bij de onlinemeeting van het Global Child Forum.

Zorggala

Vanwege de coronacrisis werd het jaarlijkse gala voor medewerkers in de zorg digitaal georganiseerd, dus groette de kroonprinses hen op afstand vanuit Slot Haga. 

Net als ieder jaar werden zorgmedewerkers die zich op bijzondere wijze hebben ingezet geëerd. Victoria is diep onder de indruk van hun werk. "Het centraal stellen van de patiënt vergt toewijding, het kost energie en vaak veel moed. Die moed kan het verschil zijn tussen een leven dat voortijdig eindigt en een leven dat een tweede kans krijgt", zo vertelde ze.

De kroonprinses bedankte de medewerkers namens het hele land. "Ik wens jullie alle sterkte die jullie nodig hebben bij jullie voortdurende belangrijke werk."

Global Child Forum

Eerder die dag was de toekomstige koningin ook nog aanwezig bij de onlinemeeting van het Global Child Forum. Daar bekende Victoria dat ze zich ernstige zorgen maakt om kinderen die overlijden als gevolg van het milieu. Ook haar moeder, koningin Silvia, was daarbij.

Elke minuut sterven drie kinderen door een milieuramp. Denk dan aan extreme weersomstandigheden, een te hoge zeespiegel en luchtvervuiling of droogte. Victoria benadrukte dat we met een "ecologische noodsituatie" te maken hebben die de vooruitzichten van kinderen op een betere toekomst in gevaar brengt.

De kroonprinses is ervan overtuigd dat de problemen een gevolg zijn van klimaatverandering. Ze benadrukte dat "miljoenen kinderen daardoor lijden".

Bekijk hieronder de speech van Victoria over klimaatverandering.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--