Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Victoria videobelt over schoon water tijdens coronacrisis

29 januari 2021 · Leestijd 2 min

Kroonprinses Victoria van Zweden heeft vrijdag een videogesprek gehouden met Zweedse vertegenwoordigers van de internationale organisatie Wateraid. Met secretaris-generaal Anna Nilsdotter en voorzitter Tobias Krantz had de kroonprinses het onder meer over toegang tot schoon water tijdens de coronacrisis.

Wateraid zet zich al jaren in om ervoor te zorgen dat meer gemeenschappen, ziekenhuizen en scholen beschikken over schoon water, toiletten en betere hygiëne. Voor de armste landen van de wereld is het moeilijk om de verspreiding van infecties onder controle te houden, hoorde de kroonprinses tijdens het gesprek. Veel ziekenhuizen hebben geen schoon water en veel mensen kunnen hun handen niet goed reinigen.

Tijdens de pandemie is de organisatie noodhulpacties gestart. Zo werd er voorlichting gegeven over het belang van handen wassen en werden er voorzieningen aangelegd met schoon water en zeep.

Victoria is sinds 2011 beschermvrouw van Wateraid. De kroonprinses heeft in die rol al vaak deelgenomen aan verschillende evenementen van de organisatie.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--