Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Victoria viert verjaardag met concert in bijzijn van familie

15 juli 2021 · Leestijd 2 min

Woensdagavond was traditioneel het Speciale Victoria Concert, ter gelegenheid van de verjaardag van prinses Victoria. Gisteren werd zij 44 jaar. Tijdens het concert wordt aandacht gevraagd voor de goede doelen die Victoria steunt. En ze reikte een prijs uit aan een Zweedse sporter met Nederlandse roots.

Het Speciale Victoria Concert wordt jaarlijks gehouden op het eiland Öland. Daar vieren de Zweedse royals ieder jaar vakantie. Het concert, waaraan veel artiesten meewerken, werd live uitgezonden op de Zweedse televisie en alle leden van de koninklijke familie waren erbij aanwezig. Tijdens de uitzending werd er ook aandacht gevraagd voor de goede doelen die Victoria steunt.

Victoria ging voor de gelegenheid op de foto met haar man prins Daniel en kinderen Estelle en Oscar.

Tijdens het concert kreeg de Zweedse schaatser Nils van der Poel de Victoriaprijs. De prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan een sporter die een unieke prestatie heeft neergezet voor zijn land. Van der Poel, die Nederlandse voorouders heeft, is de 43e winnaar van de Victoriaprijs.

Het was de jarige Victoria zelf die Van der Poel de prijs overhandigde. "Hij bestormde de schaatswereld", zei Victoria. "En hij heeft Zweden weer op de wereldkaart van het schaatsen gezet." Volgens de kroonprinses is Van der Poel de grote hoop van Zweden voor een gouden medaille op de Olympische Winterspelen van volgend jaar in Peking.

In zijn dankwoord zei Van der Poel erg blij te zijn met zijn prijs. Hij vertelde ook dat hij het geweldig vond om de kroonprinses te ontmoeten. "Het is echt een moment om van te genieten", zei hij over het in ontvangst nemen van de prijs.

Bekijk hieronder een foto van de uitreiking van de prijs. Daarnaast deelde het Zweedse hof foto's van de familie van prinses Victoria, die ook bij het concert en prijsuitreking aanwezig waren.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--