Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Video: Beatrix onthult medisch geheimpje in natuurpark Bonaire

30 november 2018 · Leestijd 1 min

Prinses Beatrix heeft vrijdagochtend op Bonaire een bezoek gebracht aan het Washington Slagbaai Nationaal Park. Buiten een aantal flamingo's, warawara's - een valkachtige vogel - en een geit kreeg prinses Beatrix bij haar uitstapje niet veel 'wild life' te zien. Maar de woeste natuur van het oudste park van de voormalige Nederlandse Antillen was niettemin betoverend.

De 80-jarige prinses kreeg een uitgebreide rondrit door het natuurreservaat, dat bijna één vijfde van Bonaire beslaat. Een bioloog gaf steeds uitleg op plekken met klinkende namen als Playa Chikitu en Boka Kokolishi. Op het strand van Chikitu nesten schildpadden, maar de dieren lieten zich tijdens de koninklijke visite helaas niet zien.

Onthulling

Bij de ingang bekeek Beatrix een oude aloë oven, die vroeger toebehoorde aan de Slagbaai plantage die onderdeel is van het park. De geneeskundige kracht van de plant kende ze, zo vertelde de prinses. "Ik ben helemaal enthousiast over aloë". Ze onthulde dat ze na haar knieoperatie zelf aloë vera bladeren sneed en het sap gebruikte om een zwelling rondom de wond te voorkomen.

Bron: ANP / Foto's: Blauw Bloed

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--