Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Video: Belgisch koningspaar geeft bijzonder interview

27 november 2019 · Leestijd 2 min

Het Belgisch koningspaar heeft een bijzonder televisie-interview gegeven aan de Franstalige omroep RTBF. Daarin blikken ze terug op de eerste twintig jaar van hun huwelijk.

Het vraaggesprek wordt vrijdag uitgezonden maar maandag zijn al enkele beelden naar buiten gebracht. Koning Filip vertelt daarin onder meer dat hij warme herinneringen heeft aan de periode rond de aankondiging van de verloving.

"De verloving was al aangekondigd, maar wij hielden ons verborgen", aldus de Belgische vorst, die op 4 december 1999 met Mathilde in het huwelijksbootje stapte. "We wilden ons nog niet meteen tonen, want er was een datum voorzien. Er werd naar ons gezocht, maar wij hielden ons schuil. We hadden ons met twee teruggetrokken op een plek."

Lees verder onder de tweet.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Volgens Filip had het Belgische volk hoge verwachtingen van Mathilde. Het enthousiasme waarmee ze werd ontvangen stelde hem gerust. "Ik vind dat het Belgische volk, ons land, mijn verloofde ontzettend goed heeft verwelkomd. Dat heeft me veel dichter bij de Belgen gebracht. Ze hebben mijn verloofde verwelkomd alsof het hun verloofde was."

Het interview werd opgenomen op het koninklijk paleis in Brussel.

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--