Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Video: Bernhard, Annette en Margriet binden schaatsen onder

8 februari 2019 · Leestijd 2 min

De vijfde editie van de door prins Bernhard opgezette 'Hollandse 100' wordt op 17 maart gehouden in en rond Thialf in Heerenveen. Vrijdag was de officiële aftrap van het evenement waarbij geld wordt ingezameld voor wetenschappelijk onderzoek naar lymfeklierkanker. Een aantal deelnemers, onder wie prinses Annette, bond vrijdag de schaatsen onder voor een training op de Jaap Edenbaan in Amsterdam.

"Het streven is om een kwart miljoen op te halen, maar we staan al op een ton dus het gaat de goede kant op", vertelde Bernhard vrijdag voor de camera van Blauw Bloed. Ook prinses Margriet was aanwezig en hoewel zij nog niet echt getraind heeft, zal zij ook op 17 maart haar schaatsen onderbinden om geld op te halen voor het goede doel.

Walhalla

Het is de tweede keer dat het sportieve evenement wordt georganiseerd in Heerenveen. De eerste drie edities werden afgewerkt in en rond Biddinghuizen in Flevoland. Vorig jaar werd de overstap gemaakt naar Thialf, het walhalla van de schaatsliefhebbers. Buiten speelde sterke wind het wieleronderdeel parten, waarbij deelnemers de mogelijkheid kregen een deel van de route over te slaan. De deelnemers van De Hollandse 100 laten zich sponsoren bij 10 kilometer schaatsen en 90 kilometer wielrennen door Friesland.

BN'ers

Prins Bernhard richtte Lymph & Co op nadat hij in 2013 zelf lymfeklierkanker had gekregen en na een langdurige behandeling genezen werd verklaard. Voor onderzoek is veel geld nodig en De Hollandse 100 is één van de manieren om dat te verzamelen. De Apeldoornse tak van de koninklijke familie is altijd royaal present, met prins Floris een aantal keren als beste fondsenverzamelaar. Maar ook BN'ers en sporters als Simon Keizer, Patrick en Rossana Kluivert en Monique des Bouvrie nemen jaarlijks deel.

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--