Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Video: Eerste schooldag prinses Estelle

21 augustus 2018 · Leestijd 2 min

Prinses Estelle leek dinsdag veel zin te hebben in haar eerste schooldag. De zesjarige Zweedse prinses kwam met een grote lach op haar gezicht aan op Djurgården, waar ze haar klasgenootjes trof. Sinds dinsdag is de oudste dochter van kroonprinses Victoria en prins Daniel leerlinge aan de Campus Manilla.

Victoria, die eerder al zei dat haar dochter klaar is voor school, en Daniel brachten Estelle op haar eerste dag. Hand in hand met haar ouders kwam de zesjarige naar Djurgården, waar ze voordat ze de klas in moest nog even buiten kon spelen. Estelle maakte kennis met haar klasgenootjes, Victoria en Daniel groetten de andere ouders.

Vervolgens was het tijd voor een dans, belangrijk onderdeel van het onderwijs aan de topschool. "Het is een belangrijke dag vandaag", sprak een leraar de kleuters toe volgens Zweedse media. Na een kort welkomstwoord stapten alle kinderen aan boord van een treintje dat ze naar de school bracht. Estelle, die een witte rok, blauwe blouse en roze vestje combineerde met haar grijze schooltas, genoot zichtbaar van het korte ritje.

Video - Kroonprinses Victoria en prins Daniel brengen prinses Estelle naar school

Estelle_in_de_klas.jpg

Campus Manilla

De prinses is de eerste telg van de Zweedse koninklijke familie die naar de Campus Manilla gaat. De eliteschool is betrekkelijk nieuw en met zorg gekozen door kroonprinses Victoria en prins Daniel. Estelle komt nog niet in groep 1, ze begint in een speciaal klasje waarin ze wordt voorbereid op het volgen van onderwijs.

Maandag werden er vakantiefoto's vrijgegeven van het gezin van kroonprinses Victoria. Klik hier om deze te bekijken.

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--