Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Video: Familie arriveert voor feest prinses Beatrix

4 februari 2018 · Leestijd 2 min

Blauw Bloed kwam zaterdagavond live vanaf de Dam! Prinses Beatrix vierde in het Koninklijk Paleis in Amsterdam haar tachtigste verjaardag met familie en vrienden. Wij zagen de gasten arriveren en spraken met Justine Marcella over hoe het feest binnen in het paleis eruit ziet. Zij vertelde over een bijzonder optreden én een lopend buffet.

Bekijk de uitzending!

Overnachten

Een kleine tweehonderd genodigden hebben zich zaterdag aan het einde van de middag verzameld in het Koninklijk Paleis in Amsterdam voor het verjaardagsfeest van prinses Beatrix. Zij had familie, vrienden en mensen met wie ze de afgelopen jaren veel te maken heeft gehad, uitgenodigd voor een groot feest die tot de late uurtjes zal duren getuige de hoeveelheid spullen die leden van de koninklijke familie bij zich hadden. Het was duidelijk dat Beatrix en haar kinderen en kleinkinderen in het paleis blijven overnachten.

Beatrix, die afgelopen woensdag tachtig jaar is geworden, arriveerde al vroeg in de middag aan de achterkant van het paleis om zelf toezicht te houden op de laatste voorbereidingen voor de ontvangst. Kort daarna kwamen ook prinses Mabel met haar dochters, het geheel in vrije tijdskleding geklede koninklijk gezin en prins Constantijn met zijn gezin.

Achterdeur

Ook andere leden van de koninklijke familie, onder wie prins Carlos en prinses Margriet en Pieter van Vollenhoven kozen voor de achterdeur, tot verdriet van het publiek en de camerateams die zich op de Dam hadden opgesteld. Daar stond zelfs een koor dat zich de kelen schor zong met een steeds weer herhaald lied over tachtig rode rozen voor de jarige prinses, maar op de lawaaierige Dam viel de boodschap een beetje in het niet.

Genodigden

De genodigden die per bus, taxi, auto, fiets of te voet aankwamen, hadden er in elk geval weinig oor voor. Zij snelden na identiteitscontrole voor het paleis snel naar binnen. Onder de gasten leden en oudleden van de hofhouding - de voormalige grootmeesters Pim Waldeck en Marco Hennis bijvoorbeeld -, kunstvrienden als Marte Röling, Geert Mak, Hans van Manen en Paul van Vliet, de ouders van prinses Laurentien en de moeder van prinses Mabel, en vertrouwelingen als Herman Tjeenk Willink.

Prins Bernhard en echtgenote prinses Annette waren de enigen van de Oranjes die door de voordeur naar binnengingen.

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--