Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Video: Felipe en Letizia beleven een cultureel dagje in Cuba

13 november 2019 · Leestijd 2 min

De Spaanse koning Felipe en koningin Letizia hebben hun tweede dag in Cuba met een culturele noot afgesloten. Het koppel bezocht het 'Gran Teatro' in Havana voor een dansvoorstelling en een fototentoonstelling. Felipe en Letizia werden vergezeld door de Cubaanse vicepresident Roberto Morales Ojeda.

Het koningspaar genoot zichtbaar van de dansvoorstelling en klapte enthousiast mee. De dansers voerden een combinatie van klassiek ballet, moderne en volksdans op. Ook bezochten Felipe en Letizia een fototentoonstelling van het Spaanse persbureau EFE en luchtvaartmaatschappij Iberia Airlines. De kiekjes stonden in het teken van de relatie tussen Spanje en Cuba.

Lees verder onder de foto's.

Eerder op de dag bracht Felipe samen met de Cubaanse president Miguel Diaz een groet gebracht aan de militaire garde in het Paleis van de Revolutie in Havana.

Lees verder onder de foto's.

Vierdaags bezoek

Het koppel arriveerde maandagavond in Cuba voor een vierdaags bezoek. Het is het eerste officiële bezoek van een Spaanse koning aan Cuba.

De aanleiding is de vijfhonderdste verjaardag van de stichting van het huidige Havana. De stad viert dat jubileum zaterdag op grootse wijze. Felipe en Letizia zijn dan echter alweer thuis omdat de koning de presidenten van Venezuela, Nicaragua en Rusland, die Cuba ook heeft uitgenodigd, wil ontlopen.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--