Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Video: Koning Willem-Alexander bakt pannenkoeken voor NLdoet

10 maart 2018 · Leestijd 2 min

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima hebben zaterdagochtend in Pijnacker meegedaan aan de nationale vrijwilligersactie NLdoet. Het koningspaar kwam een helpende hand toesteken in 't Hofland, een voormalig seniorencomplex. De bejaarden kregen een lunch aangeboden door de nieuwe bewoners van het pand. Ook werden met hen oud-Hollandse spelletjes gespeeld. Meer vanavond in Blauw Bloed!

In 't Hofland wonen sinds vorig jaar jonge statushouders en starters op de woningmarkt. Die bedachten samen met Network Young Generation de lunch, als mogelijkheid om bruggen te slaan tussen jong en oud. Koning en koning sloten zich daar tot ieders verrassing bij aan en doken ook de keuken in om pannenkoeken te bakken. Willem-Alexander toonde zich daarbij bijzonder vaardig, al duurde het even voor de pan de juiste temperatuur had.

Verrassing

Vooraf was gezegd dat als bijzondere gast burgemeester Francisca Ravestein zou komen, maar zij kwam dus niet alleen. "Het is een geweldige steun in de rug voor dit project", aldus Ravestein. Tegen de nieuwe bewoning van 't Hofland was vooraf verzet, maar nu is de buurt blij dat het complex weer wordt bewoond. "Jullie kunnen elkaar helpen en de weg in de maatschappij wijzen", wist koningin Máxima in gesprek met de nieuwe bewoners, een mix van Nederlanders en nieuwkomers uit alle delen van de wereld.

Sjoelen

Met de senioren haalde het koningspaar herinneringen op en werden spelletjes gespeeld, waarbij Máxima liet zien zeer behendig te zijn bij het sjoelen terwijl de koning winst bij het kwartetten als een grote zege vierde. "Het is heel belangrijk dat zoveel mogelijk mensen bij de maatschappij worden betrokken", duidde Willem-Alexander het belang van de vrijwilligersacties van NLdoet.

Wanneer gaan de kinderen meedoen?

Máxima vertelde dat in de toekomst ook de prinsessen gaan meedoen. "Vandaag hadden ze werk op school, maar ze willen zeker meedoen."Prinses Beatrix had vrijdag in Amersfoort al deelgenomen aan NLdoet. In een kinderdagopvang maakte ze leer- en spelmateriaal, en hielp ze mee met het opruimen van de speelruimte achter het gebouw. Ook prins Bernhard en prinses Annette waren daarbij.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--