Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Video: Koningin Máxima bezoekt jarig Nibud

18 april 2019 · Leestijd 2 min

Koningin Máxima heeft donderdagochtend het jubileumcongres Geld & Gedrag in TivoliVredenburg in Utrecht bijgewoond. Het congres was ter gelegenheid van het veertigjarig bestaan van het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (Nibud). De koningin droeg een bekende outfit van Oscar de la Renta, die ze ook droeg bij het staatsbezoek naar Engeland afgelopen oktober.

Tijdens het congres presenteerde de directeur van het Nibud, Arjan Vliegenthart, de onderzoeksresultaten van Geldzaken in Praktijk 2018/2019, een driejaarlijks Nibud-onderzoek waarin het instituut op een rij heeft gezet hoe de Nederlander anno 2019 met zijn geld omgaat. De rest van de dag wordt gevuld met workshops en verscheidene sprekers zoals staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid Tamara van Ark.

Erevoorzitter

Voor het jubileumcongres van het Nibud kiest Máxima eveneens voor een bekende outfit. De knalroze
Voor het jubileumcongres van het Nibud kiest Máxima eveneens voor een bekende outfit. De knalroze japon van Oscar de la Rente zagen we eerder tijdens het staatsbezoek aan Groot-Brittannië.

De koningin is sinds 2010 erevoorzitter van platform Wijzer in geldzaken, waar het Nibud lid van is. In deze functie vraagt ze aandacht voor het belang van financieel onderwijs en het verstandig omgaan met geld, met name voor kinderen en jongeren.

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--