Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Video: Koningspaar bezoekt bijzonder 'Nederlands' project in India

16 oktober 2019 · Leestijd 2 min

Kleine wonderen worden verricht in de Indiase metropool Mumbai met een tien jaar geleden door Laurien Meuter opgezet project dat vrouwen de kans geeft uit de cirkel van armoede te komen. Koning Willem-Alexander en koningin Máxima brachten woensdagochtend meteen na aankomst een bezoek aan een vestiging van 'Tiny Miracles'.

"Het is de kroon op mijn werk", aldus Meuter over haar ontmoeting met koningin Máxima. Het concept van Meuter, dat inmiddels aan 2000 mensen werk biedt en dat ze wil uitrollen naar een miljoen deelnemers, is eenvoudig. Het is misschien goed te vergelijken met 'fairtradekoffie', alleen gaat het bij 'Tiny Miracles' om eerlijke prijzen voor eerlijk werk. Daaraan gekoppeld gaan werknemers verplichtingen aan over het gebruik van hun inkomen, zodat ze sparen en geld besteden aan onder meer onderwijs en gezondheidszorg. Via een app is het 'spoor' te volgen en zien de deelnemers zelf ook wat er met het geld gebeurt.

Bekijk hierboven het interview dat Jeroen Snel had met Meuter over haar organisatie 'Tiny Miracles'.

Nederlanders

In en rond Mumbai wonen de meeste Nederlanders in India, hetgeen reden was om in deze haven- en filmstad ook de ontvangst voor de Nederlandse gemeenschap te organiseren. Dat gebeurt in het Taj Mahal Palace-hotel, waar voorafgaand aan de bijeenkomst kort wordt stil gestaan bij 174 mensen die in november 2008 werden gedood bij een terroristische aanslag op het hotel.

Op het dagprogramma staat ook een uitstapje naar de tentoonstelling 'India en Nederland in de tijd van Rembrandt', waarvoor ook het Rijksmuseum in Amsterdam objecten heeft uitgeleend. Verder gaat het koningspaar onder meer langs bij het Indo-Nederlandse havenforum.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--