Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Video: Koninklijke creaties van Frans Hoogendoorn

10 november 2017 · Leestijd 2 min

Heldere kleuren, sterke contrasten en ongewone combinaties daar houdt de Haagse couturier Frans Hoogendoorn van. Al meer dan 40 jaar is hij een begrip in binnen- en buitenland. Zaterdag in Blauw Bloed bespreken we een aantal bijzondere ontwerpen die Frans Hoogendoorn maakte voor de koninklijke familie!

Als eerbetoon wijdt het Gemeente Museum Den Haag een tentoonstelling aan couturier Frans Hoogendoorn. Verschillende koninklijke bruiklenen zoals de trouwjurken van prinses Anita en prinses Margarita zijn hier te bewonderen.

Prinses Irene

Voor prinses Irene heeft couturier Frans Hoogendoorn in een hele korte tijd een wit ensemble en een hoed gemaakt, die zij heeft gedragen op de begrafenis van haar vader prins Bernhard in 2004.

Prinses Anita

Op de trouwdag van prinses Anita in 2005 droeg zij een crème witte bruidsjurk met een tube van satijn, een sluier met kant en een sleep van drieënhalve meter.

Prinses Margarita

Ook de trouwjurk van prinses Margarita is te bewonderen in deze tentoonstelling. De couturier heeft de japon wel iets aangepast.

Tickets voor de tentoonstelling zijn hier te bestellen. Hij is tot en met 18 februari 2018 te zien in het Gemeente Museum Den Haag.

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--