Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Interview: Laurentien knokt voor boeken

30 januari 2020 · Leestijd 2 min

Prinses Laurentien was donderdagmiddag helemaal in haar element in de Openbare Bibliotheek Amsterdam. Ze was daar voor de boekpresentatie van het boek ‘Knokken voor je Boeken’ van de vereniging Onbeperkt Lezen.

Tijdens de boekpresentatie nam de prinses het eerste boek in ontvangst. Onbeperkt Lezen zet zich in voor blinden en slechtzienden en anderen met een leesbeperking. Prinses Laurentien is beschermvrouwe van de stichting en schreef het voorwoord van het boek. Ze vertelt daarin over haar ‘reislustige en belezen’ grootmoeder die haar zicht steeds meer verloor en uiteindelijk niet meer zelfstandig kon lezen.

Tentoonstelling

Het boek bestaat uit 22 verhalen van mensen met een leesbeperking. Zij vertellen hoe ze gebruik maken van hun gehoor of gevoel om toch te kunnen lezen. In de OBA is ook de gelijknamige tentoonstelling ‘Knokken voor je Boeken’ te vinden. Deze is te zien tot en met 24 februari op de eerste etage van de bibliotheek. Het boek en de tentoonstelling zijn ter ere van het 125-jarige bestaan van de stichting.

Bron: RVD

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--