Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Video: Laurentien praat met kinderen over armoede

26 maart 2019 · Leestijd 2 min

Prinses Laurentien was dinsdag bij de aftrap van de Alliantie Kinderarmoede. Maar liefst negentig partners ondertekenden een convenant om samen de kinderarmoede in Nederland aan te pakken.

Tijdens de lancering ging Laurentien in gesprek met ervaringsdeskundigen. Staatssecretaris Tamara van Ark van Sociale Zaken en Werkgelegenheid kreeg de publicatie Samen tegen kinderarmoede, met daarin inzichten over kinderarmoede.

Volgens de alliantie groeien in Nederland 378.000 kinderen en jongeren op in armoede, dat is 1 op de 9 kinderen. De effecten leiden tot gezondheidsklachten op langere termijn. En de geldzorgen van ouders kunnen leiden tot stress bij kinderen. Daarnaast lopen ze het risico op sociale uitsluiting als ze om financiële redenen niet kunnen deelnemen aan sociale activiteiten.

Alliantie

De Alliantie Kinderarmoede is een initiatief van Alles is Gezondheid, Missing Chapter Foundation en het Nederlands Centrum Jeugdgezondheid (NCJ). In de alliantie werken verschillende organisaties samen om nieuwe, creatieve en slimme oplossingen te bedenken voor de aanpak van kinderarmoede. Het doel is een kinderarmoedevrij Nederland in 2030.

Bekijk de video.

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--