Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Video: Máxima en Rania ontmoeten enige vrouwelijke schilder op ROC Mondriaan

21 maart 2018 · Leestijd 1 min

Koningin Máxima heeft woensdagmorgen in Den Haag samen met de Jordaanse koningin Rania de afdeling techniek en ICT bezocht van ROC Mondriaan. Op de houtwerkplaats spraken zij het enige meisje dat de opleiding tot schilder volgt.

Koningin_Ma__xima_en_Rania_bezoeken_ROC_Mondriaan.jpg

De leerlingen en leraren deden hun best iets van hun enthousiasme voor de verschillende projecten over te brengen op het koninklijk gezelschap. Dat lukte met koningin Máxima beter dan met haar Jordaanse collega, die weinig vragen stelde.

Er werden verschillende studiegebieden gepresenteerd, zoals houtbewerking en auto-onderhoud. De rondgang werd afgesloten bij de afdeling autotechniek, waar onder meer tekst en uitleg werd gegeven bij een onderhoudsbeurt van een auto.

Lunch op Binnenhof

Na afloop van het schoolbezoek vertrokken Máxima en Rania naar het Binnenhof, waar minister-president Mark Rutte de beide koningsparen een lunch aanbood.

Koning Abdullah bevond zich woensdagochtend al aan het Binnenhof, waar hij werd ontvangen door de voorzitters van Eerste- en Tweede Kamer. Na het bezoek aan de Staten-Generaal volgde een hartelijke ontmoeting met premier Rutte in het Torentje.

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--