Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Video: Máxima trapt Week van het geld 'te vroeg' af

25 maart 2019 · Leestijd 2 min

Koningin Máxima heeft maandag in het Rat Verlegh Stadion in Breda het startsein gegeven voor de negende editie van de Week van het geld. Dat deed ze iets eerder dan gepland door al een vraag uit de zogeheten kletspot te halen voordat het 'officiële' moment was aangebroken.

Koningin_Maxima_gesprek_leerlingen.jpg

Toen Máxima werd uitgelegd wat de bedoeling was én ze te horen kreeg dat ze "het helemaal zelf mocht doen", pakte de koningin direct een vraag uit de pot, die gevuld is met vragen die kinderen elkaar kunnen stellen over geld.

Het officiële moment werd voor de vorm nog overgedaan, waarna Máxima de door haar opgeviste vraag, "Wat is je spaardoel voor het komende jaar?", even later aan een van de aanwezige kinderen stelde. Minister Arie Slob van Onderwijs vergezelde koningin Máxima en mocht ook een vraag uit de pot halen.

Máxima woonde in Breda ook een debat bij van basisschoolleerlingen die met elkaar praatten over omgaan met geld. Ook was de koningin aanwezig bij enkele gastlessen.

Lees verder onder de foto.

De Week van het geld is een initiatief dat basisschoolleerlingen voorbereidt op financiële zelfstandigheid. Koningin Máxima is erevoorzitter van het platform Wijzer in geldzaken. In deze functie vraagt zij aandacht voor financiële educatie en verstandig omgaan met geld.

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--