Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Video: Máxima troost baby en geeft interview in Tanzania

18 oktober 2022 · Leestijd 2 min

Het zijn drukke weken voor koningin Máxima. Na een driedaags staatsbezoek aan Zweden vloog zij afgelopen weekend door naar Washington voor de jaarvergaderingen van de Wereldbank en het Internationaal Monetair Fonds (IMF). Maandagavond kwam Máxima, enigszins vermoeid, aan op de luchthaven van Tanzania.

Lees verder onder de video.

De koningin brengt het bezoek in haar rol als speciale pleitbezorger van de VN secretaris-generaal voor inclusieve financiering voor ontwikkeling. In Tanzania zal zij spreken met regeringsvertegenwoordigers en diverse organisaties over wat er nodig is om meer achtergestelde mensen te laten aansluiten bij financiële diensten, en om hen te laten deelnemen aan een inclusieve digitale economie.

Máxima begint dinsdag in de regio Kilimanjaro met twee veldbezoeken en reist daarna door naar Dar es Salaam waar zij op een lokale markt met agenten voor mobiel bankieren en marktkooplieden spreekt over hun ervaringen met digitale financiële diensten.

Op woensdag ontmoet de koningin Samia Suluhu Hassan, de president van Tanzania. Ook spreekt ze onder meer met de gouverneur van de Bank of Tanzania en enkele ministers. De focus ligt onder meer op digitale publieke goederen zoals identiteitsbewijzen, digitale betalingen en dataprivacy.

Houd dit artikel in de gaten voor meer informatie en beeldmateriaal van Máxima's bezoek aan Tanzania!

ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--