Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Video: Prinses Viktória op de bres voor kinderen in oorlogsgebied

16 mei 2019 · Leestijd 2 min

Save the Children bestaat 100 jaar, en daarom werd donderdag in Den Haag een symposium georganiseerd over kinderen in conflictgebieden. Als beschermvrouwe was prinses Viktória hierbij aanwezig.

Thema van het symposium, dat werd gehouden op het Vredespaleis in Den Haag, was 'Stop oorlog tegen kinderen'. Save the Children becijferde dat 1 op de 5 kinderen in conflictgebied leeft, twee keer zoveel als twintig jaar geleden. Om concrete ideeën te bedenken hoe deze kinderen in betere omstandigheden kunnen leven, kwamen van over de hele wereld experts samen op gebieden als internationaal recht en psychologische en sociale hulp.

Prinses Viktória benadrukt dat het doel van het symposium niet was om iets te vieren. "We bestaan 100 jaar, maar Save The Children heeft overduidelijk de voorkeur gegeven de aandacht te vestigen op kinderen in conflictgebieden. Het 100-jarig bestaan wordt gebruikt om naar buiten te brengen dat er meer dan ooit kinderen heel veel schade ondervinden aan de oorlog, en dat we daar iets aan moeten doen."

Lees verder onder de foto's.

Kinderen in actie

Daarnaast ontving zij donderdagmiddag 150 basisschoolkinderen die van het Malieveld naar het Vredespaleis liepen om aandacht te vragen voor leeftijdsgenoten in oorlogsgebied. De 15-jarige Ahmed overhandigde aan de prinses een petitie waarin staat dat het internationaal recht voor kinderen over de hele wereld moet worden nageleefd.

Viktória vertelde ook hoe het met haar man Jaime en hun kinderen Zita (2014) en Gloria (2016) gaat na hun verhuizing naar Genève. "Het gaat heel goed! Vorige week hebben we de verjaardag van Gloria gevierd, die is drie jaar geworden. Dat was heel mooi, we vierden het samen met de nieuwe vrienden die we in Genève hebben gemaakt. De kinderen hebben met hun vrienden in de tuin gespeeld. Dat is iets wat je elk kind op de wereld toewenst."

Beeld: Save the Children Nederland

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--