Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Video: Scholieren vieren muzikale kerst met Máxima

20 december 2018 · Leestijd 2 min

Het kerstfeest kende een vroege start in Den Bosch. In de Brabanthallen verzamelden zich woensdag scholieren uit heel Nederland voor het grote Kerst Muziekgala, waarbij koningin Máxima als voortrekker van 'Méér Muziek in de Klas' de eregast was.

Maxima_Muziekshow_2018.jpg

Ze werd door de meer dan 5000 dolenthousiaste kinderen ontvangen en na afloop van het muziekfestijn mochten de leden van de ruim 300 man sterke grootste schoolband van Nederland met haar op de foto.

Het Gala maakte duidelijk hoe mooi en fijn het is om samen muziek te maken. Die kans moet elk schoolkind krijgen en met 'Méér Muziek in de Klas' wordt daar al een aantal jaren naartoe gewerkt. In veel provincies en regio's zijn convenanten gesloten waarbij overheden, scholen, bedrijfsleven en culturele instellingen afspraken samen te werken om dat te verwezenlijken. Zeeland bijvoorbeeld komt daar begin volgend jaar mee, terwijl Brabant nog achter blijft.

Lees verder onder de foto.

Aanjager

Máxima kreeg in Den Bosch te horen dat haar aanjagersrol een verschil maakt. "U bent erg belangrijk om uit te dragen dat het heel belangrijk is dat kinderen kennis kunnen maken met muziek", werd haar verteld. De koningin werkt daar voor- en achter de schermen ook aan mee, door bijvoorbeeld muziekmakende scholieren thuis te ontvangen en te ondervragen over het instrument dat ze bespelen. In Den Bosch was er ook een weerzien met een aantal van hen. "We hebben het leuk gehad", herinnerde ze zich.

High five

Voor de schooljeugd was de kennismaking met de koningin, die de schoolband vooraf al succes was komen wensen, een van de hoogtepunten van de muziekmiddag. Heel wat kinderhanden blijven de komende dagen ongewassen omdat ze een 'high five' hebben gedaan met Máxima. Daar konden de optredende artiesten niet tegenop.

Voor de koningin was het haar laatste publieke optreden van het jaar. Dit weekeinde begint ook voor het koninklijk gezin de kerstvakantie, die deels zal worden gebruikt voor de verhuizing van villa Eikenhorst naar paleis Huis ten Bosch.

Het Kerst Muziekgala 2018 wordt uitgezonden op woensdag 26 december om 20:30 op NPO 1. 

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--