Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Video: Stéphanie neemt afscheid van vader

16 januari 2019 · Leestijd 1 min

Een verdrietige dag voor erfgroothertogin Stéphanie van Luxemburg. Woensdag bracht ze haar vader, graaf Philippe de Lannoy, naar zijn laatste rustplaats in België. Hij werd 96 jaar.

Vrijdag maakte het Luxemburgse hof namens groothertog Henri en groothertogin Maria Teresa bekend dat de vader van hun schoondochter Stéphanie is overleden.

"Hunne Koninklijke Hoogheden de groothertog en de groothertogin en het groothertogelijke gezin delen in het verdriet van prinses Stephanie, prins Guillaume en de familie van de graaf De Lannoy. Hun gevoelens, gebeden en grote genegenheid vergezellen hen”, aldus de boodschap van het paleis.

Stéphanie trouwde in 2012 met de Luxemburgse erfgroothertog Guillaume met wie ze in Londen woont. Ze was de jongste dochter en het achtste kind van graaf Philippe de Lannoy. Haar moeder Alix overleed in augustus 2012, kort voor het huwelijk van Stéphanie.

De uitvaart van Philippe de Lannoy was woensdagochtend in Saint-Amand, de kerk van Anvaing in België. Aanwezig waren onder andere koningin Mathilde van België en groothertog Henri van Luxemburg.

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--