Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Video: zussen Beatrix, Irene en Margriet samen op stap

30 oktober 2022 · Leestijd 2 min

De prinsessen Beatrix, Irene en Margriet zijn zondagmiddag aangekomen bij Amare in Den Haag. Daar wonen de drie zussen het jubileumconcert, ter gelegenheid van het 55-jarig bestaan van het Prinses Christina Concours, bij. Zij worden vergezeld door prins Carlos de Bourbon de Parme en Bernardo Guillermo.

Het jubileumconcert wordt uitgevoerd door prijswinnaars van het Prinses Christina Concours en Jeugdorkest Nederland, onder leiding van dirigent Jurjen Hempel. Jeugdorkest Nederland is het landelijk jeugdsymfonieorkest voor aanstormend muzikaal talent (14 t/m 20 jaar), waarin ook veel voormalige prijswinnaars van het PCC spelen.

Het concours laat kinderen en jongeren kennismaken met muziek en stimuleert hen in hun muzikale ontwikkeling door onder andere concoursen en een rijdende concertzaal. Een bekende prijswinnaar van het concours is pianist Wibi Soerjadi. 

Het concours is vernoemd naar de in 2019 overleden prinses Christina, de jongste zus van Beatrix, Irene en Margriet. Christina was in haar leven veel bezig met muziek. Zo studeerde zij zangpedagogiek in Montreal en zong zij onder meer op de uitvaarten van haar ouders, koningin Juliana en prins Bernhard. 

Prinses Christina had grote belangstelling voor jong muzikaal talent, aldus de organisatie bij haar overlijden. "Zij sprak graag na afloop van de finales met de prijswinnaars en nodigde velen van hen jaarlijks uit voor een intiem optreden bij haar thuis in Italië."

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--