Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Video: Willem-Alexander en Máxima stralen op rode loper

15 april 2019 · Leestijd 2 min

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima woonden op maandagavond in Theater Flint in Amersfoort het jaarlijkse Koningsdagconcert bij. Het concert werd bijgewoond door genodigd publiek dat betrokken is bij de organisatie van Koningsdag in Amersfoort. Ook prinses Beatrix, prins Constantijn en prinses Laurentien waren van de partij. Koningin Máxima droeg een creatie van Claes Iversen, die ze eerder droeg tijdens het 5 mei-concert in 2018.

Bij het concert staat dit jaar de stem centraal. Onder het motto ‘Alle Stemmen Gelden’ zongen koren over levensgebeurtenissen als geboorte, dood, liefde en verlangen. Cappella Amsterdam, ZO! Gospel Choir, de meisjes van het Nationaal Kinderkoor en verschillende koren uit de regio traden op. Daarnaast zongen Henk Neven, Robert Holl, Gershwin Bonevacia, Claron McFadden, Nora Fischer, Paul de Munnik en de Syrische zussen Jawa en Shaza Manla. De dirigenten waren Wilma ten Wolde en Daniel Reuss.

Lees verder onder de foto's.

Het Koningsdagconcert vindt traditiegetrouw plaats in de maand voorafgaand aan Koningsdag. Het initiatief voor het concert werd in 1985 genomen door Koningin Beatrix en Prins Claus. Tot en met 2013 vond het concert plaats op Paleis Noordeinde. Sinds 2014 wordt het concert georganiseerd in de gemeente waar de koninklijke familie Koningsdag meeviert. Ieder jaar staat een andere combinatie van ensembles en artiesten centraal, die samen de grenzen tussen verschillende muzikale genres verkennen.

Het Koningsdagconcert wordt uitgezonden op zaterdagavond 27 april op NPO 2.

Bron: RVD

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--