Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Video: Willem-Alexander verrast buurtbewoners in Utrecht

28 september 2019 · Leestijd 2 min

Koning Willem-Alexander heeft zaterdagmiddag tijdens de 14e Burendag een verrassingsbezoek gebracht aan een buurtfeest in de wijk Zuilen in Utrecht. Hij woonde een aantal activiteiten bij en sprak er met buurtbewoners en de directeuren van Douwe Egberts en het Oranje Fonds, de twee initiatiefnemers van de Burendag.

Buurtbewoonster Wil Veldkamp vond het fijn om de koning te zien. "Ik woon hier al 65 jaar en het is voor het eerst dat iemand van het koninklijk huis langskomt. Ik ben blij hem te zien." Het buurtfeest is volgens haar essentieel. "Mensen komen hier moeilijk samen." Ook Saida Ayachi, die zich al tientallen jaren inzet voor de wijk, kijkt terug op een bijzondere ontmoeting. "Zijn bezoek is een mooie waardering voor onze inzet. Dit geeft ons de kracht en de moed om weer door te gaan."

"In deze buurt is heel veel armoede. Dan helpt zo’n Burendag, zodat ze een leuk feest kunnen hebben", zei actief buurtbewoner Paulina de Greef. Voor haar komt het bezoek als een complete, aangename verrassing. Zij mocht de koning haar bevlogen verhaal over de wijk doen en kon het niet laten ook wat over zijn baard te zeggen. "Mag ik u een complimentje geven? Voor uw baard. Het staat u goed."

Buurtbewoners

Op bijna 6000 plekken in het land wordt zaterdag Burendag gevierd. Het jaarlijks terugkerende feest in september heeft tot doel omwonenden met elkaar in contact te brengen, want dat bevordert volgens de organisatoren een leukere, socialere en veiligere buurt.

De Geuzenwijk in Zuilen waar de koning zaterdag was, had hierbij wat extra hulp nodig. DE en het Oranje Fonds hebben zich daarom hier - net als op 37 andere locaties in Nederland - extra ingezet om het feest op touw te zetten.

De koning is beschermheer van het Oranje Fonds. De goede doelenorganisatie steunt sociale projecten om mensen bij elkaar te brengen.

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--