Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Video: Zo! Dit is het stopwoordje van de koning

1 september 2019 · Leestijd 2 min

Iedereen heeft wel een stopwoordje of er eentje gehad. Onze koning is daar niet anders in. Zijn stopwoordje; zo! Vaak bij een aankomst, voor het schudden van de handen of juist net daarna is er een ‘zóó-momentje’.

De koning gebruikt zijn stopwoordje vaak als ijsbreker: Zo! Hoe is het met u? Willem-Alexander zorgt op deze manier voor een iets ontspannender en minder stijf begin voor de mensen wie hij ontmoet. Maar of de koning zich bewust is van zijn 'zóó' is nog maar de vraag.

Afleren?

Stopwoorden heb je vaak zelf niet door. Ze zijn heel normaal geworden voor jou maar voor je omgeving kan dat anders zijn. Een stopwoordje afleren kan dan ook even wat tijd kosten. Als je het wilt, dan is het mogelijk. Maar hoe kom je ervan af?

Tip 1: Wijs je omgeving erop om je te corrigeren wanneer jij je stopwoordje gebruikt. Zo creëer je bewustwording.

Tip 2: Gun jezelf de tijd. Een stopwoord kan ook een vlugge oplossing zijn omdat je even niet weet wat je moet zeggen. Denk na over je woorden.

Tip 3: Als jij je bewust bent van je stopwoord, en je neemt de tijd om even over je woorden na te denken, luister dan ook goed naar wat jezelf zegt.

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--