Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Video: Zo viert koningin Margrethe Pasen

20 april 2019 · Leestijd 1 min

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

De Deense koningin Margrethe nam vrijdag traditiegetrouw plaats in de kathedraal van Aarhus. Ter gelegenheid van Goede Vrijdag woonde Margrethe een mis bij. Een dag later, op zaterdag, plaatst het Deense hof een video op social media waarin opnieuw blijkt hoe creatief de Deense koningin is. Bekijk de video hierboven.

Voor Margrethe was het de tweede dag op rij dat ze de kathedraal bezocht. Ook op Witte Donderdag woonde de 79-jarige vorstin, volgens Billed Bladet "een van de trouwste kerkgangers van het land", een mis bij. En ook toen was ze alleen. Vorig jaar kreeg Margrethe nog gezelschap van vrienden uit Noorwegen.

Zoals elk jaar brengt de Deense koningin de paasdagen door op Marselisborg Slot in Aarhus. Dit jaar vierde Margrethe ook haar verjaardag in Aarhus, dinsdag verscheen ze met haar familie op het balkon om de gelukswensen van het publiek in ontvangst te nemen. Doorgaans viert de koningin haar verjaardag in haar woonpaleis Christian IX in Kopenhagen, behalve als ze in de buurt van Pasen jarig is.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--