Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Video's: In gesprek met Margriet en Pieter

11 januari 2017 · Leestijd 3 min

Op 10 januari zijn prinses Margriet en prof.mr. Pieter van Vollenhoven vijftig jaar getrouwd. Jeroen Snel ging bij het paar langs voor een uitgebreid interview, dat op 14 januari om 19:45 te zien is bij Blauw Bloed op NPO2.

Margriet en Pieter vertellen openhartig over hun huwelijk, dat er zonder koningin Juliana nooit geweest was, over hun kinderen, over moeilijke tijden in 50 jaar huwelijk en over hun warme band met koning Willem-Alexander.

Het geheim

‘We vinden elkaar nog steeds de moeite waard, we hebben een verbond’, vertelt het paar wanneer Jeroen Snel vraagt naar het geheim van 50 jaar huwelijk. ‘We hebben een heleboel dingen gemeen, maar we hebben ook een heleboel dingen die we apart doen. Mijn grootmoeder zei weleens dat het belangrijk is om af en toe vakantie van elkaar te nemen en iets voor jezelf te doen’, aldus prinses Margriet. En die tip is ter harte genomen. Zowel prinses Margriet als prof.mr. Pieter van Vollenhoven hebben nog altijd volle agenda’s. Moeilijke tijden De zware periode rondom de ziekte van prins Bernhard jr. die in 2013 wordt getroffen door kanker, komt ter sprake. Prinses Margriet zegt hierover: ’De eerste weken toen Bernhard heel ernstig ziek was, hebben we als familie samen met een vriend, 24 uur bij hem gewaakt. Dat geeft diepte aan onderlinge banden’. ‘Als je met zo’n gebeurtenis geconfronteerd wordt, zie je pas hoe hecht je bent. Hoe gek dat ook klinkt, het was een tijd om nooit te vergeten,’ aldus Pieter van Vollenhoven.  Gelukkig is hun zoon inmiddels genezen verklaard.

Een bijzonder dankwoord

In de kersttoespraak van koning Willem-Alexander in 2013 bedankt hij zijn tante en haar man voor hun steun tijdens de ambtsperiode van zijn moeder Beatrix. Prinses Margriet:’ Wij waren er echt wel ontroerd door. En we hebben hem ook duidelijk laten weten dat hij altijd een beroep op ons kan doen’. Prinses Margriet vertelt lachend dat hun tempo niet altijd helemaal bij te houden is, doelend op de volle agenda van koning Willem-Alexander en koningin Máxima. De koningsdagen worden trouwens nog wel gevolgd door prinses Margriet, zij het nu op televisie.

Zaterdag 14 januari ziet u het complete interview in Blauw Bloed om 19:45 op NPO2.

Zonder koningin Juliana geen huwelijk!

‘Mijn schoonmoeder is altijd heel open geweest. Ik denk met ontzettend veel dierbaarheid aan haar terug. Zonder haar waren wij niet getrouwd geweest,’ aldus prof.mr. Pieter van Vollenhoven. In de eerste jaren van hun relatie was er veel weerstand. Het verliefde stel zag elkaar dan ook lange tijd in het geniep, met pruiken vermomd om maar niet herkend te worden. Prinses Margriet is altijd achter haar man blijven staan, al was het nog zo ‘ingewikkeld’. De steun van koningin Juliana betekende veel voor het paar. Prinses Margriet vertelt dat haar moeder en kersverse verloofde duidelijk een band hadden en elkaar vonden in dezelfde humor. ‘Dat ging heel goed, die twee samen.’

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--