Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Vrolijk nieuws: Griekse prins Philippos is getrouwd!

15 december 2020 · Leestijd 2 min

De Griekse prins Philippos is afgelopen weekend in het Zwitserse Sankt Moritz getrouwd met Nina Natassja Flohr. Het burgerlijk huwelijk van de jongste zoon van koning Constantijn en koningin Anne-Marie was vanwege de coronamaatregelen "zeer intiem", schrijft het Deense blad Billed Bladet.

Alleen de vader van de bruidegom en de vader van de bruid, zakenman en miljardair Thomas Florh, waren zaterdag getuige van de huwelijksvoltrekking. Na de ceremonie werd met naaste familie feest gevierd in het luxe optrekje van Florh in het Zwitserse skioord. Voor het burgerlijk huwelijk koos Nina voor een witte rok met bijpassend jasje terwijl Philippos een donkerblauw pak droeg, zo is te zien op foto's die koningshuisverslaggevers deelden via Facebook.

Lees verder onder de tweet.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

De 34-jarige Philippos, die zijn verloving in september bekendmaakte, trouwt later voor de kerk. Wanneer de kerkelijke inzegening plaatsvindt, is nog niet bekend.

Mislukte coup

De Griekse prins, die werd geboren in Londen, werkt als hedgefondsanalist in New York. Nina werkte als creatief directeur voor VistaJet, een charterbedrijf voor privéjets dat is opgericht door haar vader Thomas. De twee zijn al langere tijd samen en waren in 2018 bij het huwelijk van de Britse prinses Eugenie. Philippos groeide op in Engeland en is peetoom van de Britse prins William. Koningin Margrethe van Denemarken en koningin Sofia van Spanje zijn tantes, en koning Felipe is een volle neef.

Griekenland schafte in 1974 na een referendum de monarchie af, maar het koningspaar dat in 1967 na een mislukte coup tegen het toenmalige kolonelsregime naar het buitenland was uitgeweken, behield zijn titels. De afgelopen jaren wonen Constantijn en Anne-Marie weer in Griekenland.

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--