Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Waarom draagt koningin Mathilde een brace?

23 juni 2021 · Leestijd 2 min

Koningin Mathilde is dinsdag bij haar bezoek aan een farmaceutisch laboratorium verschenen met een polsbrace om haar linkerhand. De Belgische koningin had haar duim bezeerd bij een verkeerde beweging. "Het is niets ernstigs", laat een woordvoerder van het paleis weten aan Het Nieuwsblad.

Het is niet de eerste keer dat Mathilde een blessure oploopt. Zo moest ze in 2015 een tijdje op krukken lopen toen ze haar knie had bezeerd bij een skiongeluk. Haar kinderen gaven haar toen de bijnaam 'mama robocop'.

Op onderstaande beelden is te zien dat koningin Mathilde een brace draagt:

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

De Belgische koningin bezocht dinsdagmiddag het farmaceutisch laboratorium Tilman in Baillonville. De vrouw van koning Filip was daar voor een rondetafelgesprek met de Union Wallonne des Entreprises (UWE), de vereniging van werkgevers in Wallonië.

Tijdens het rondetafelgesprek werd besproken hoe de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties door bedrijven worden geïmplementeerd. Na het gesprek kreeg Mathilde een rondleiding langs het laboratorium. Ze ontmoette leden van het personeel en bracht een bezoek aan de installaties van Tilman.

De duurzame ontwikkelingsdoelstellingen werden in 2015 door de Verenigde Naties gezamenlijk afgesproken. Mathilde is sinds 2016 pleitbezorger van de zeventien ontwikkelingsdoelen.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--