Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Warm weerzien voor Máxima in Argentinië

30 november 2018 · Leestijd 2 min

Koningin Máxima heeft donderdagmiddag een ontmoeting gehad met de Argentijnse president Mauricio Macri en zijn vrouw Juliana Awada. Ze troffen elkaar vlak achter het presidentieel paleis in Buenos Aires, in het Centro Cultural Kirchner (CCK) dat Máxima beter kent als het postkantoor en dat nu onder meer een ontmoetingscentrum is.

Koningin Máxima is op uitnodiging van Macri in haar geboorteland in het kader van de G20. Ze voerde vanuit haar VN-functie het woord tijdens een bijeenkomst over het in gelijke mate toegankelijk maken van financiële diensten voor vrouwen.

Lees verder onder de foto.

Maxima_in__Argentinie_met_president3.jpg
Koningin Maxima, Argentijnse president Mauricio Macri (R), zijn vrouw Juliana Awada (L) en zijn
Koningin Maxima, Argentijnse president Mauricio Macri (R), zijn vrouw Juliana Awada (L) en zijn dochter Antonia, poseren na een ontmoeting in Olivos Presidentiële residentie in 2016.

Besprekingen

Máxima had in haar VN-rol de hele dag besprekingen, en mocht daarvoor het Argentijnse ministerie van Financiën als vergaderplek gebruiken. Twee jaar geleden bezocht ze Buenos Aires eveneens op uitnodiging van de bevriende president, om ook in Argentinië de toegang tot financiële diensten te helpen verbeteren. Voor mannen én vrouwen. Nu hield de koningin gesprekken over de voortgang en knelpunten.

De agenda van de koningin wordt stilgehouden maar vrijdag staat een hele reeks korte bilaterale ontmoetingen op het programma in het Centro Costa Salguero, waar de G20 wordt gehouden. Máxima is vrijdag ook uitgenodigd voor het gala dat ter ere van de topconferentie wordt gehouden in het Teatro Colón.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--