Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Weekend-update! Dit moet jij weten van het afgelopen weekend

11 juli 2022 · Leestijd 3 min

We praten je even bij over het afgelopen weekend. Met deze keer: prinses Margarita laat het verleden achter zich, Felipe legt een roos en uiteraard...Wimbledon!

Prinses Margarita is, in tegenstelling tot haar ex Edwin de Roy van Zuydewijn, klaar met leven in het verleden, zo stelt ze in een interview met De Telegraaf. De 49-jarige dochter van prinses Irene kijkt liever naar wat ze nu heeft en zegt alle problemen van vroeger losgelaten te hebben en nu gelukkig te zijn.

Prinses Margarita en prinses Irene Boomfeestdag

Margarita zegt De Roy van Zuydewijn alleen nog maar te spreken "bij de rechtbank als hij weer met een proces begint". Verder bekommert ze zich niet meer om haar ex, die volgens haar van alles probeert om aan geld te komen en haar het leven zuur te maken. "Het doet me helemaal niets. Ik heb er geen last van hè, het is niet mijn probleem. Hij moet gewoon gaan werken en niet steeds maar jammeren. Dat is zó zonde."

Felipe staat stil bij terreurslachtoffers

Koning Felipe heeft tijdens een herdenkingsbijeenkomst in Ermua een roos geplaatst bij een monument voor slachtoffers van terrorisme. Het is zondag 25 jaar geleden dat politicus Miguel Ángel Blanco door de Baskische terreurorganisatie ETA werd ontvoerd en vermoord.

Felipe bij herdenking ETA terreur 2

Felipe nam ook even het woord en zei onder meer hoe belangrijk het is dat slachtoffers van terreur herdacht worden. "Hun pijn en die van hun families is belangrijk voor ons en gaat ons allemaal aan", aldus de koning. "Daarom verdienen ze permanent ons respect en onze grootste aandacht."

Felipe bij herdenking ETA terreur 1

Op 10 juli 1997 werd Ángel Blanco door leden van de ETA ontvoerd en 48 uur later werd hij doodgeschoten. De terreurgroep wilde dat de Spaanse overheid gevangengenomen leden van de ETA vrijliet in ruil voor de 29-jarige politicus. Na zijn dood werd de Miguel Ángel Blanco Foundation opgericht ter herinnering aan hem en alle overleden slachtoffers van terrorisme.

Uitvaart van Miguel Ángel Blanco

George voor het eerst bij Wimbledon

Prins George heeft zondag zijn debuut gemaakt op Wimbledon. De achtjarige zoon van prins William en zijn vrouw Catherine nam voor het eerst tijdens het bekende Britse tennistoernooi plaats in de koninklijke loge van het Centre Court.

Catherine en George bij Wimbledon 1

Uit handen van Catherine, beschermvrouwe van de tennisvereniging All England Lawn Tennis and Croquet Club uit Wimbledon, kreeg Djokovic de gouden bokaal uitgereikt die hij daarna aan de fans op het Centre Court toonde. Even daarvoor kreeg verliezend finalist Kyrgios de tweede prijs uit handen van Catherine.

Catherine en George bij Wimbledon 2

Met de gouden trofee onder zijn arm schudde Djokovic prins William en prins George de hand, zo is te zien in een filmpje op Twitter. De hertog van Cambridge attendeerde de Serviër erop dat George zondag voor het eerst naar een Wimbledonpartij mee was. "Hoe vond je het?", vroeg Djokovic de kleine prins. "Geweldig", was het antwoord.

Vervolgens werd George gevraagd of hij de beker even vast wilde houden, iets wat hij maar wat graag wilde. "Niet laten vallen", zei William lachend terwijl zijn zoon de beker in ontvangst nam. Catherine hield voor de zekerheid haar hand op de bovenkant van de beker zodat deze er niet af zou vallen.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Tot zover de weekendupdate!

ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--