Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Weinig tijd om te luieren voor koninklijk gezin op Mallorca

12 augustus 2020 · Leestijd 2 min

Koning Felipe en koningin Letizia hebben hun dochters Leonor en Sofia ook dinsdag mee op sleeptouw genomen op Mallorca. Het Spaans koninklijk gezin ging langs bij het socio-educatief centrum Naüm in de hoofdstad Palma.

Het centrum zet zich in voor jongeren uit probleemwijken en helpt ze onder meer op sociaal vlak en bereidt ze voor op de arbeidsmarkt. Dat doen ze met met lessen en met talloze activiteiten, zo leerden Felipe en zijn gezin.

Lees verder onder de foto's.

Het koninklijke viertal kreeg een rondleiding van de directeur door de klaslokalen en faciliteiten. Zo zagen ze ook de loodgieterswerkplaats, waar jongeren aan het werk waren. Na de toer door het centrum werden Felipe, Letizia, Leonor en Sofia begroet door sponsoren, medewerkers en jongeren.

Werkvakantie

Het koninklijk gezin kwam vrijdagavond aan op het vakantie-eiland. Van uitgebreid vakantie vieren, is geen sprake. De koning, zijn vrouw en dochters hebben ook de komende dagen nog meerdere afspraken.

Zo kreeg koning Felipe woensdagochtend op zijn vakantieadres bezoek van premier Pedro Sánchez. Het was de eerste keer dat staatshoofd en regeringsleider elkaar persoonlijk troffen sinds het dramatische vertrek van koning-emeritus Juan Carlos uit Spanje.

Het is overigens traditie dat de Spaanse premier tijdens het zomerreces langsgaat op het vakantieadres van de koning. In het verleden, toen Juan Carlos als koning veel langer op Mallorca bleef, kwam een premier zelfs twee keer op bezoek.

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--