Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Koning Willem-Alexander brengt zonder Máxima een bezoek aan de douane

30 augustus 2023 · Leestijd 2 min

Koning Willem-Alexander heeft zijn zonovergoten vakantieadres (waar dat ook geweest mocht zijn) ingeruild voor het Nederlandse Vlissingen. Hij is daar voor een werkbezoek aan de douane. Koningin Máxima is niet met hem mee, want zij is vandaag in de Randstad, maar gelukkig reist de koning vandaag ook niet alleen.

Waar koningin Máxima na haar vakantie in Rotterdam is voor een gesprek over mentale gezondheid, laat koning Willem-Alexander zijn gezicht zien in Vlissingen. Alleen is hij niet, want staatssecretaris De Vries van Financiën (Toeslagen en Douane) reist met hem mee. Al zal de staatssecretaris koningin Máxima met geen mogelijkheid kunnen vervangen. Het werkbezoek van de koning staat in het teken van de aanpak van ondermijnende criminaliteit. Een probleem dat een erg grote impact heeft op de Nederlandse samenleving. 

Lees verder na de foto.

willem-alexander-vlissingen1
Koning Willem-Alexander en staatssecretaris Aukje de Vries van Financien (Toeslagen en Douane) worden rondgeleid tijdens een werkbezoek aan de douane op het haventerrein in Vlissingen.

Koning Willem-Alexander leert over toenemende smokkel van drugs in havens

Het is niet voor niets dat het werkbezoek van de koning in Vlissingen is. Daar wordt in de haven steeds meer drugs onderschept. Zo nam de douane in de eerste zes maanden van dit jaar zo'n 3000 kilo cocaïne in beslag, terwijl dit in 2022 over dezelfde periode nog maar 2.200 kilo was. Een groot probleem dus, waar ook koning Willem-Alexander zich zorgen om maakt.

Lees verder na de foto.

willem-alexander-vlissingen2
Koning Willem-Alexander aait een snuffelhond.

De koning krijgt tijdens zijn bezoek aan de douane een rondleiding, waar hij leert over hoe de douane de toenemende smokkel van verdovende middelen tegengaat. Zo laten douaniers aan de koning zien hoe ze containers en pallets scannen met een mobiele röntgenscan. Ook wordt er tijd ingeruimd om de koning alles te vertellen over innovatieve controlemiddelen zodat drugshonden in de toekomst meer containers kunnen controleren op verdovende middelen. 

Lees verder na de foto.

willem-alexander-vlissingen3
Koning Willem-Alexander leert hoe hij een afgesloten container openmaakt ter controle op verdovende middelen.

Koning Willem-Alexander gaat tijdens zijn eerste werkbezoek na de vakantie ook in gesprek met ondernemers die werkzaam zijn in het havengebied en dus steeds vaker te maken krijgen met ondermijnende criminaliteit. 

Foto's: ANP 

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--