Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Willem-Alexander duikt in de geschiedenis van .nl

17 november 2021 · Leestijd 2 min

Koning Willem-Alexander heeft dinsdag een digitaal werkbezoek gebracht aan SIDN, de Stichting Internet Domeinregistratie Nederland. Het bedrijf beheert dit jaar precies 25 jaar het .nl-domein. Van medewerkers hoorde de koning onder andere over de geschiedenis van het bedrijf en de ontwikkelingen in de afgelopen jaren. Ook ging het uitgebreid over cybersecurity en het bestrijden van onlinecriminaliteit.

SIDN werd in 1996 opgericht. Behalve de registratie van .nl-domeinen zorgt het bedrijf ervoor dat de domeinnamen bereikbaar zijn en doet het onder meer onderzoek naar nieuwe technieken om de stabiliteit en veiligheid van het .nl-domein te vergroten.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

In het via een liveverbinding gehouden gesprek kreeg de koning te horen welke stappen er worden gezet om het gebruik van internet voor gebruikers veiliger en makkelijker te maken. Aansluitend ging hij met de werknemers in gesprek over mogelijke verbeteringen voor het internet en de digitale infrastructuur van de toekomst. Hoe zorgen we ervoor dat de kwaliteit, veiligheid en privacy gewaarborgd blijven als nog meer mensen het internet nog intensiever gebruiken?

De internetextensie .nl bestaat zelf al 35 jaar: in 1986 werd de eerste .nl-domeinnaam geregistreerd. Inmiddels zijn het er ruim 6,2 miljoen. De extensie was het eerste actieve landendomein buiten de Verenigde Staten.

ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--