Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Willem-Alexander en Máxima: "Een fantastisch schaatsweekend!"

15 februari 2021 · Leestijd 2 min

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima hebben de Nederlandse schaatsers gefeliciteerd met hun overwinningen tijdens de WK afstanden. Dat deed het koninklijk paar op Instagram, bij een foto van de sportmannen en -vrouwen.

"Na een fantastisch schaatsweekend sluit Nederland de WK afstanden in Heerenveen af met een prachtige medaillescore", schrijft het paar. "Antoinette de Jong, Kai Verbij, Marijke Groenewoud, Thomas Krol, Irene Schouten en het dames- en het herenteam op de ploegenachtervolging veroverden glansrijk goud. Van harte gefeliciteerd met deze prestaties."

Zelf waagden de koning en koningin zich ook even op het ijs. Ruim twintig jaar na zijn huwelijksaanzoek ging Willem-Alexander opnieuw op de knieën voor zijn vrouw, zo lieten ze op Instagram zien. De koning deed dat op precies dezelfde plek als toen: op de bevroren vijver bij Huis ten Bosch.

De koning vroeg Máxima in januari 2001 tijdens een privé-schaatsles op de vijver ten huwelijk. "Het was een mooie vrijdagmiddag en ik dacht Máxima moet toch leren schaatsen", zei Willem-Alexander destijds.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--