Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Willem-Alexander en Máxima op reis naar Griekenland

10 februari 2022 · Leestijd 2 min

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima kunnen binnenkort hun koffers pakken voor een reis naar Griekenland. Op uitnodiging van de Griekse president Katerina Sakellaropoulou brengen ze van woensdag 16 tot en met vrijdag 18 maart een staatsbezoek aan het Zuid-Europese land.

Het staatsbezoek zou eigenlijk in december al plaatsvinden, maar vanwege de coronacrisis werd het bezoek uitgesteld. Tijdens het driedaagse bezoek wordt aandacht besteed aan samenwerking tussen de landen op het gebied van innovatie, duurzaamheid, migratie, mensenrechten en ook het partnerschap binnen de Europese Unie.

Zo legt het koninklijk paar bij aanvang van het staatsbezoek een krans bij het monument van de onbekende soldaat op het Syntagmaplein in Athene. Daarna worden zij welkom geheten bij het Presidentieel Paleis en ontvangen door president Katerina Sakellaropoulou. Ook ontmoeten Willem-Alexander en Máxima de Griekse premier Kyriakos Mitsotakis.

Verder bezoekt het koningspaar onder meer een oncologische kliniek van het kinderziekenhuis Paidon. Die kliniek werkt samen met het Prinses Máxima Centrum op het gebied van kinderoncologie.

De laatste dag van het bezoek staat in het teken van migratie en duurzaamheid op het eiland Lesbos, waar veel vluchtelingen worden opgevangen. Het paar spreekt met bewoners, veldwerkers van Nederlandse hulporganisaties, medewerkers van een kinderopvang en vertegenwoordigers van de Griekse overheid. Ook wordt op Lesbos aandacht gegeven aan het werk van Nederlanders binnen de migratieketen.

ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--