Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Zien: Willem-Alexander en vele andere royals bij Holocaust herdenking

24 januari 2020 · Leestijd 2 min

Koning Willem-Alexander heeft donderdagmiddag een krans gelegd ter nagedachtenis van de slachtoffers van de Holocaust. Hij deed dat aan het einde van het Wereld Holocaust Forum in Yad Vashem, het herinneringscentrum, in Jeruzalem.

Willem-Alexander plaatste zijn krans in gezelschap van bijna 50 andere staatshoofden en regeringsleiders, onder wie de koningen van België en Spanje, de presidenten van Rusland, Duitsland, Argentinië en Frankrijk, de gouverneurs-generaal van Australië en Canada en de top van de Europese Unie.

Voorafgaand aan de kranslegging aan de voet van het monument voor de Opstand in het Getto van Warschau, luisterde de koning tijdens het Forum naar een reeks toespraken die het herdenken van de Holocaust en de strijd tegen antisemitisme als leidraad hadden. "Als we zeggen 'Nooit weer' dan betekent dat er geen einde komt aan het herdenken", zei de Duitse bondspresident Frank-Walter Steinmeier.

Lees verder onder de foto's.

History

"Niet alleen mensen werden vernietigd in de crematoria van Auschwitz. Menselijke waardigheid, vrijheid en solidariteit gingen ook op in de rook van de crematoria", aldus de Israëlische president Reuven Rivlin.

Volgens de Britse prins Charles mag de Holocaust nimmer een simpel historisch feit worden. "We mogen nooit vergeten, het verhaal moet altijd worden verteld. De lessen die we eruit hebben geleerd zijn nog altijd relevant." Andere sprekers waren de presidenten van Israël, Rusland en Frankrijk en vicepresident Mike Pence namens de Verenigde Staten.

Vertrek

Koning Willem-Alexander heeft vervolgens zijn geplande vertrek uit Israël moeten verschuiven. Dit omdat het Forum royaal uitliep. De voorspelde eindtijd was 16.30 uur maar de bijeenkomst eindigde pas anderhalf uur later. De koning, die op de heenreis zelf het regeringsvliegtuig bestuurde, zou eerst om 18.30 uur vertrekken van het vliegveld van Tel Aviv.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--