Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Koning Willem-Alexander bezoekt in militaire uitrusting operatie Interflex in Engeland

20 maart 2024 · Leestijd 2 min

Koning Willem-Alexander is vandaag in Engeland om operatie Interflex van dichtbij te bekijken en dat doet hij in gepaste uitrusting. Operatie Interflex is een opleidingsprogramma om Oekraïense rekruten op te leiden tot militair en bevindt zich in het noorden van Engeland.

Nederland levert sinds september 2022 een bijdrage aan het opleidingsprogramma Interflex. Reden genoeg voor de koning om er een bezoek aan te brengen. Nu het staatsbezoek aan Vietnam is uitgesteld heeft koning Willem-Alexander ruimte in zijn agenda om de trainingslocatie uitgebreid te bezoeken.

Lees verder onder de foto's.

willem-alexander-interflex2
Koning Willem-Alexander bij aankomst op een luchthaven in het noorden van het Verenigd Koninkrijk.
wa-interflex4
Koning Willem-Alexander in Engeland.
wa-interflex5
Koning Willem-Alexander draagt tijdens zijn bezoek toepasselijke kledij.

Koning Willem-Alexander spreekt vandaag met instructeurs die de training geven en met Oekraïense militairen die instructeur willen worden. Daarnaast woont de koning een les wapeninstructies bij, krijgt hij een medische casus voorgelegd en wordt er uitleg gegeven over het herkennen van verschillende type mijnen.

Lees verder onder de video.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Band koning Willem-Alexander met het leger

Dat koning Willem-Alexander in militaire uitrusting arriveert is niet voor het eerst. De koning, toen nog Prins van Oranje, heeft van 1985 tot 1987 zijn dienstplicht vervuld bij de Koninklijke Marine. Na het afstuderen aan de universiteit behaalde Willem-Alexander ook nog zijn groot militair vliegbrevet. Hier lees je meer over Willem-Alexander en het leger.

Lees verder onder de foto.

wa-interflex3
Koning Willem-Alexander in Engeland 2024.

Over operatie Interflex

"Tot en met 2023 zijn er ongeveer 34.500 Oekraïners getraind", zo meldt de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD). De trainingen worden verzorgd door een eenheid van de Koninklijke Landmacht en bestaan uit schietvaardigheidsoefeningen, optreden in steden en loopgraven, medische zorg en oorlogsrecht. Niet alleen Nederland is bij de operatie betrokken, het is een internationaal samenwerkingsverband van meerdere landen. Naast Nederland en het Verenigd Koninkrijk, leveren onder andere Noorwegen, Canada, Denemarken, Finland en Zweden trainingscapaciteit.

Bronnen: ANP / RVD

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--