Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Willem-Alexander met andere staatshoofden bij diner Israëlische president

23 januari 2020 · Leestijd 2 min

Koning Willem-Alexander is woensdagavond in Beit HaNasi, de presidentiële residentie in Jeruzalem, ontvangen door president Reuvin Rivlin. Die gaf daar een themadiner onder de noemer 'International Leaders Forum' voor de staatshoofden en regeringsleiders die al zijn aangekomen voor het Wereld Holocaust Forum dat donderdagmiddag wordt gehouden.

Aan tafel zaten behalve Willem-Alexander onder anderen groothertog Henri van Luxemburg, kroonprins Haakon van Noorwegen, de Belgische koning Filip, de Spaanse koning Felipe, de presidenten van Duitsland, Oostenrijk, Frankrijk en de gouverneurs-generaal van Australië en Canada. Grote afwezigen waren prins Charles en president Vladimir Poetin, die beiden pas donderdagmorgen naar Israël komen.

Het presidentieel paleis was niet op zoveel gasten berekend en voor de middenhal, waar het diner werd gegeven, was een partytent gebouwd om de genodigden te ontvangen alvorens iedereen aan tafel ging. Voor de meegereisde delegaties en beveiliging waren nog eens twee tenten neergezet op het terrein van Beit HaNasi.

Lees verder onder de foto's.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Historische samenkomst

Het ruimtegebrek bij zo'n omvangrijke bijeenkomst heeft in Israël de discussie weer aangewakkerd of de residentie niet moet worden vergroot. Daar is eerder over gesproken maar uitbreiding werd te duur gevonden.

President Rivlin begroette zijn gasten bij binnenkomst, en hij kreeg een warme omhelzing van koning Felipe. Rivlin was ook de eerste die het woord voerde aan tafel. Hij sprak van een historische samenkomst, die in het teken stond van de globale strijd tegen antisemitisme, de herdenking van de Holocaust - de moord op zes miljoen Joden door nazi-Duitsland - en de 75e verjaardag van de bevrijding van vernietigingskamp Auschwitz-Birkenau.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--