Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Zo nonchalant zie je koning Willem-Alexander niet vaak

16 november 2023 · Leestijd 2 min

Koning Willem-Alexander laat zich deze week van zijn meest nonchalante kant zien. Zo verruilt hij even zijn standaard kostuum in voor een veiligheidspak en een helm. Zo 'normaal' zien we de koning niet vaak. Bekijk hieronder de beelden.

Samen met demissionair minister Adema van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit brengt koning Willem-Alexander op donderdagmiddag een werkbezoek aan boerenbedrijven die zijn getroffen door het blauwtongvirus.

Nonchalante foto's van koning Willem-Alexander

De koning krijgt samen met de minister een rondleiding op een veehouderij en moet daarvoor een beschermend pak aan. Willem-Alexander draait daar zijn hand niet voor om en hijst zich in zo'n wit pak. Een beeld dat we van de koning niet gewend zijn, al staat ook dit beeld met boxer Rico Verhoeven nog vers op ons netvlies.

Lees verder onder de foto.

willem-alexander-blauwtongvirus
Koning Willem-Alexander brengt samen met demissionair minister Piet Adema (Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit) een bezoek aan een veehouder die getroffen is door het blauwtongvirus.

Na de rondleiding gaat de koning op de koffie bij een boerengezin dat met de gevolgen van het blauwtongvirus moet leven. Het virus heeft namelijk een grote impact op de sector. De koning lijkt zich, met een kopje koffie een stroopwafel, helemaal thuis te voelen op de boerderij.

Lees verder onder de foto.

wa-boeren
Koning Willem-Alexander pakt een koekje tijdens een koffiemoment met een boerengezin.

Een dag eerder, op woensdagmiddag, had de koning ook al een bezoek waarvoor hij uit zijn comfort zone moest. Koning Willem-Alexander moest namelijk wederom in een beschermend pak tijdens een werkbezoek aan Energie Beheer Nederland, vanwege het 50-jarig bestaan. De koning kreeg onder meer een rondleiding over de boorlocatie Ouder-Amstel, waar onderzoek wordt gedaan naar mogelijke aardwarmte reservoirs. Voor zijn eigen veiligheid zette de koning ook een helm op. 

Lees verder onder de foto.

wa-boorlocataie-helm
Op de boorlocatie krijgt de koning uitleg over het proces.

De koning startte de week eigenlijk al op een vrij bijzondere manier, want dinsdag was hij   in Duitsland. Daar bezocht hij meerdere waterstofgerelateerde bedrijven en daar hoorde een bijpassende outfit bij. Aan boord van het toekomstig waterstofschip de MS Antonie in de haven van Duisburg had koning Willem-Alexander een toepasselijke oranje helm op. 

wa-duitsland-boot
De heer H. Wüst, minister-president van Noordrijn Westfalen, houdt Koning Willem-Alexander een paraplu boven het hoofd.

Foto's: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--