Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Koning Willem-Alexander: "De oorlog van Rusland in Oekraïne is een schande"

2 april 2024 · Leestijd 2 min

Koning Willem-Alexander heeft zich dinsdagmiddag uitgesproken over de oorlog in Oekraïne. In een videoboodschap waarmee hij de conferentie "Restoring Justice for Ukraine" in het World Trade Center in Den Haag opent, betuigt de koning zijn steun aan de Oekraïense bevolking.

Boodschap van hoop

De conferentie staat in het teken van rechtvaardigheid voor Oekraïne. Koning Willem-Alexander ontving De Oekraïense president Volodymyr Zelensky nog in mei 2023 op Paleis Huis ten Bosch. In zijn videoboodschap verwees de koning naar de aanhoudende oorlog tussen Rusland en Oekraïne. "De Russische oorlog in Oekraïne is een schande. Het is een aanslag op alles wat ons dierbaar is. Door deze conferentie bij te wonen, stuurt u de bevolking van Oekraïne een boodschap van hoop."

Lees verder onder de foto.

In mei 2023 ontvangt koning Willem-Alexander de Oekraïense president Zelensky op Paleis Huis ten Bosch.
In mei 2023 ontvangt koning Willem-Alexander de Oekraïense president Zelensky op Paleis Huis ten Bosch.

Onacceptabel

In zijn videoboodschap is de koning stellig: "Het is onacceptabel dat daders van internationale misdrijven hun straf ontlopen. Degenen die verantwoordelijk zijn voor de misdrijven tegen Oekraïne en zijn volk moeten ter verantwoording worden geroepen." Onlangs was de koning al aanwezig tijdens Operatie Interflex, een opleidingsprogramma om Oekraïense rekruten op te leiden tot militair in Engeland.

Lees verder onder de foto.

Koning Willem-Alexander op 20 maart 2024
Koning Willem-Alexander op 20 maart 2024 in het noorden van het Verenigd Koninkrijk voor een bezoek aan operatie Interflex, een opleidingsprogramma om Oekraïense rekruten op te leiden tot militair.

Steunbetuiging

Hij sluit zijn boodschap af met een steunbetuiging aan het Oekraïense volk: "Wij zullen Oekraïne bijstaan zolang dat nodig is. Ons streven is gerechtigheid te herstellen. Ons doel is vrede te brengen in Oekraïne. Samen staan we sterk."

Bekijk de volledige videoboodschap hieronder.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Beelden: ANP / @koninklijkhuis

Geschreven door

Mitchel van der Hoef

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--