Ga naar submenu Ga naar zoekveld

William bezoekt noodhulpdiensten in Belfast

10 september 2020 · Leestijd 2 min

De hertog van Cambridge was gisteren in de Noord-Ierse hoofdstad Belfast op bezoek bij verschillende noodhulpdiensten op de Garnerville-academie. Dat deed de prins vanwege 999 Day. 999 is het noodnummer van het Verenigd Koninkrijk.

William begon zijn dag in de ochtend op een school waar onder meer de politie, brandweer en ambulancepersoneel in verschillende vleugels wordt opgeleid. Bij alle diensten nam hij een kijkje en sprak hij met medewerkers van de noodhulpdiensten over onder meer de toegenomen werkdruk sinds de coronacrisis.

Ook bezocht hij de Community Rescue Service (CRS) in het Cave Hill Country Park. Oprichter en regionale commandant Sean McCarry gaf hem een rondleiding en deed hem een speciale jas cadeau waar HRH op staat, voor His Royal Highness.

Lees verder onder de foto's.

Bij het CRS bekeek William van dichtbij een zoekdemontratie. De prins nam uitgebreid de tijd om iedereen te spreken en maakte duidelijk hoe dankbaar hij is voor hun werk. "Het is nu al een bijzonder jaar geweest. De komende maanden zullen ongetwijfeld onzeker en op sommige momenten eng zijn." William bedankte de medewerkers voor hun toewijding en opofferingen. "Ik prijs mezelf en anderen in dit land erg gelukkig."

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--