Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Prins William en Catherine laten zich van hun sportiefste kant zien

12 oktober 2023 · Leestijd 2 min

Prins William en Catherine, de prinses van Wales hebben een sportief uitje donderdag. Tijdens een bezoek aan het Bisham Abbey National Sports Centre in de buurt van Londen laten ze zich van hun sportiefste kant zien. Zo wagen ze zich allebei aan goalball, een paralympische sport.

In het teken van de World Mental Health Week bezoeken de prins en prinses al de hele week initiatieven omtrent mentaal welzijn. Het onderwerp is belangrijk voor ze en ze steken dan ook graag hun handen uit de mouwen om mentale problematiek uit de taboesfeer te halen. Zo gaf Catherine op 10 oktober een openhartige speech over het onderwerp.

William en Catherine werken zich vandaag letterlijk in het zweet in een sporthal waar ze leren hoe ze door fysieke oefeningen geestelijk weerbaar kunnen worden.  

Lees verder onder de foto. 

Catherine-William-sport6

Tijdens de workshop leert het koninklijke stel hoe ze beter met druk om kunnen gaan. In de oefening moesten ze een bal door het net gooien terwijl ze door allerlei externe factoren onder druk werden gezet. Denk aan een tijdsdruk en het gejoel van mensen om hen heen. 

Lees verder onder de foto's. 

Catherine-William-sport7
Catherine-William-sport3
Catherine-William-sport4

Blind vertrouwen 

Maar dat was nog niet alles, want de prins en prinses van Wales speelden ook goalball. Een paralympische sport voor mensen met een visuele beperking. De spelers hebben een blinddoek om en oriënteren zich op het sportveld door middel van tastbare lijnen. Ook zit er een belletje in de bal zodat spelers kunnen horen waar de bal is in het veld. Bekijk hier hoe het William en Catherine verging. 

Catherine-William-sport1
Catherine-William-sport2
Catherine-William-sport5

Foto's: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--