Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Op deze datum gaan William en Catherine weer aan het werk

6 september 2023 · Leestijd 4 min

Prins William en prinses Catherine hebben na een voorjaar vol verplichtingen (lees: de kroning van Charles en alle festiviteiten daar omheen) een rustige zomer gehad. Dit is wanneer het stel weer aan het werk gaat.

Het gezin van de prins en prinses van Wales is lekker bijgekomen in de zomervakantie. Het gezin is geheel volgens traditie afgereisd naar Balmoral Castle in Schotland, om daar met de Britse koninklijke familie te zijn. Zo bezochten ze samen met prins Andrew een kerkdienst in de Crathie Kirk, de vaste kerk van de familie. Het eerste jaar zonder koningin Elizabeth moet vreemd aangevoeld hebben. Zeker omdat koningin Elizabeth daar haar laatste adem uitblies. 

Lees verder onder de foto.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Ook George, Charlotte en Louis hebben een enerverende zomervakantie achter de rug. Zo begonnen de kinderen hun vakantie met een uniek bezoek aan een luchtshow en mochten de oudste twee, prins George en prinses Charlotte, zelfs mee naar de finale op Wimbledon

Lees verder onder de foto.

Catherine, William, George, Charlotte Wimbledon
Het gezin van de prins en prinses van Wales is aanwezig op Wimbledon.

Samen naar een rugby wedstrijd, of toch niet?

Maar de prins en prinses zijn weer klaar om aan de slag te gaan. Het Britse Koningshuis maakte namelijk deze week de agenda van prins William en Catherine, de prinses van Wales bekend. De twee vallen meteen met de neus in de boter en reizen dit weekend naar Frankrijk om de Rugby World Cup te gaan bekijken.

Lees verder onder de foto. 

RUGBYU - ENG - MEN - WOMEN - ROYALS - TRAINING
Prinses Catherine speelt een potje rugby mee met het vrouwenteam.

Of nou ja, samen? Catherine, de prinses van Wales zal in Marseille op 9 september het Engelse team aanmoedigen bij hun wedstrijd tegen Argentinië. En de prins van Wales, prins William, wordt zondag (10 september) in Bordeaux verwacht waar hij gaat juichen voor Wales die strijdt tegen Fiji. Het is geen verrassing dat William en Catherine andere teams aan gaan moedigen. Catherine is immers de beschermvrouwe van het team uit Engeland en de toekomstige koning is dan weer de beschermheer van de 'Welsh Rugby Union'.

Lees verder onder de foto. 

William en Catherine trouwdag 2023
Prins William en prinses Catherine delen deze lieve foto op hun trouwdag.

Maar de prins en prinses zijn aankomende vrijdag ook al op stap. Het is dan een jaar sinds het overlijden van koningin Elizabeth. Het stel staat in de St. David's kathedraal in het zuiden van Wales stil bij deze emotionele dag. 

Prins William weer aan het werk

Voordat de prins en prinses van Wales weer samen op pad gaan, was prins William donderdag al aan het werk tijdens een solo-bezoek. De prins bezocht de kustplaats in het kader van zijn organisatie Homewards, die zich onder meer inzet om het aantal daklozen terug te dringen. Bournemouth is één van de zes centrale locaties waar Homewards opereert.

William bezocht donderdag ook het stadion van voetbalclub Bournemouth AFC. Daar werd de prins geïnformeerd over het werk dat de club, die uitkomt in de Premier League, doet om mensen te helpen die het risico lopen dakloos te worden.

Lees verder onder de foto's.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

George, Charlotte en Louis terug naar school 

De vakantie is ook voorbij voor prins George, prinses Charlotte en prins Louis. De drie kinderen van de prins en prinses van Wales gaan na dit weekend weer de schoolbanken in. Een traditionele 'back to school' foto hoeven we niet te verwachten. Dat komt omdat er geen mijlpalen zoals een eerste of laatst schooldag aan zit te komen.

Louis eerste schooldag
In 2022 gaat het hele gezin mee voor de eerste schooldag van Louis.

Vorig jaar werden we nog getrakteerd met een lief familiekiekje omdat prins Louis zijn eerste dag op zijn nieuwe school had. Dit jaar zal het er wellicht een stuk hectischer aan toe gaan maandagochtend. De prins en prinses van Wales moeten immers nog helemaal terug uit Frankrijk komen voordat ze hun kinderen naar school kunnen brengen. 

Foto's: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--