Ga naar submenu Ga naar zoekveld

William en Catherine beginnen aan treinreis van 2000 kilometer

7 december 2020 · Leestijd 2 min

Prins William en zijn vrouw Catherine gingen zondag in gesprek met medewerkers van het openbaar vervoer. Met hen spraken ze over de coronamaatregelen en hun inzet voor het veilig laten voelen van de reizigers.

Dat ging vooraf aan een driedaagse tour van het paar door Groot-Brittannië. Tijdens het gesprek werd Merry Christmas Everyone van Shakin' Stevens live gespeeld in de stationshal van Euston Station in Londen.

Lees verder onder de foto's.

De reis staat in het teken van de coronacrisis. Zondag stapten de hertog en hertogin van Cambridge op de trein om meer dan 2000 kilometer te reizen, waarbij de nadruk ligt op het bedanken van mensen in de frontlinie voor hun inspanningen tijdens de coronacrisis. Ze bezoeken onder meer personeel van verzorgingshuizen, leerkrachten, schoolkinderen en vrijwilligers.

Hoewel Catherine al tien jaar onderdeel is van de koninklijke familie, is het volgens Britse media pas haar eerste officiële reis met de koninklijke trein. Zij en William maken onder meer stops in Engeland, Schotland en Wales.

Lees verder onder de foto's.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Eerste stop: Edinburgh

Hun eerst gesprek op maandagmiddag was met Schotse paramedici en ambulancemedewerkers. Met hen spraken ze over het zorgwerk tijdens de coronacrisis en de tol die de pandemie eist van de lichamelijke en mentale gemoedstoestand van de zorgmedewerkers. Ook maakte William en Catherine bekend dat ze beschermheiligen zijn geworden van NHS Charities Together, een liefdadigheidsinstelling binnen de zorg.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--