Ga naar submenu Ga naar zoekveld

William en Catherine bezoeken Jamaica en eren Bob Marley

25 februari 2022 · Leestijd 2 min

Prins William en zijn vrouw Catherine staan volgende maand tijdens hun bezoek aan Jamaica stil bij de muziekcultuur van het eiland. De hertog en hertogin van Cambridge eren de "baanbrekende erfenis" van Bob Marley en andere Jamaicaanse artiesten, zo maakte Buckingham Palace donderdag bekend.

Het bezoek aan het eiland maakt deel uit van een rondreis die William en Catherine van zaterdag 19 maart tot zaterdag 26 maart maken ter gelegenheid van het regeringsjubileum van koningin Elizabeth. De 95-jarige vorstin zit dit jaar zeventig jaar op de troon en dat wordt ook in de landen die lid zijn van het Gemenebest van Naties gevierd.

William en Catherine beginnen hun reis in Belize, waar ze onder meer Mayatempels bezoeken. Jamaica is de tweede stop, waarna het stel de reis afsluit op de Bahama's. Daar zijn de prins en zijn echtgenote onder meer getuige van een Junkanoo, een optocht met veel muziek en dans die symbool staat voor de bevrijding van de slavernij.

Op verschillende momenten staan William en Catherine stil bij de impact van de coronacrisis in de Cariben. Het stel laat weten enorm uit te kijken naar de reis, de eerste buitenlandse trip voor hen samen sinds het begin van de coronacrisis. 

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--