Ga naar submenu Ga naar zoekveld

William en Catherine bezoeken tijdens Schotland-tour de Orkney-eilanden

26 mei 2021 · Leestijd 2 min

Tijdens hun bezoek aan Schotland hebben prins William en zijn vrouw Catherine een kijkje genomen op de Orkney-eilanden. Vanaf vrijdag is William al aan het toeren door Schotland, maandag voegde Catherine zich bij hem.

De royals hadden een druk programma. Zo openden de hertog en hertogin van Cambridge officieel het Balfour-ziekenhuis in Kirkwall, de bestuurlijke hoofdstad van de eilandengroep. Catherine en William spraken ook met personeelsleden, die vertelden hoe ze de coronacrisis hebben ervaren. Ook was er aandacht voor het ontwerp van het gebouw. Dat is gebaseerd op de 5000 jaar oude neolithische nederzetting Skara Brae. Daarmee past het prima in het lokale landschap.

Later op de dag brachten de twee een bezoek aan het European Marine Energy Centre (EMEC). Het test- en onderzoekscentrum richt zich op het opwekken van groene energie via golf- en getijdenstromingen.De royals gingen ook de zee op om 's werelds grootste getijdenenergie-turbine in werking te zien.

Ook waren er ontmoetingen met inwoners van de eilanden. William en Catherine spraken met ze over de coronacrisis en hoe ze de beperkende maatregelen hebben ervaren.

William en Catherine, die in Schotland de titels van graaf en gravin van Strathearn voeren, zijn de komende dagen nog op rondreis door Schotland.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--